Divoký býk (prírodné kravy) v prírode

Wild Bull
Len málo ľudí premýšľa nad videním modernej kravy, odkiaľ pochádza a kto bol jej predchodcom.
Zvážme, z akých druhov zvierat sa stalo a ako sa časom zmenili zvieratá dobytka.

Tour – vyhynutý divoký predchod domácej kravy

Všetky kravy a býky pochádzajú z už zaniknutých primitívnych predstaviteľov voľne žijúceho dobytka – býkov zájazdov. Tieto zvieratá žili dlhý čas, ale keď ľudia začali zasahovať do ich biotopu, a to, že znižovali lesy, kde žili, býci sa stávali čoraz menej.
prehliadka
Posledná prehliadka bola zaznamenaná v roku 1627, kedy tento druh prestal existovať. Je zaujímavé, že posledný predstavitelia zomreli v dôsledku choroby spôsobenej slabou genetickou dedičnosťou.

Pravdepodobne budete mať záujem poznať anatómiu rohu býka a to, čo slúžia.

Počas existencie prehliadky bol najväčším zástupcom druhu ungulate. Vedecký výskum a historické dokumenty poskytujú presný opis týchto zvierat:

  • výška – do 2 m;
  • hmotnosť – najmenej 800 kg;
  • telo je svalnaté;
  • na hlave veľké špicaté rohy, stúpali na 100 cm;
  • hrb na ramenách;
  • farba tmavej farby s hnedým odtieňom.

Výlety žili v zóne stepí. Žili v stádach, zatiaľ čo hlavná bola samica. Sú súčasne pokojné a agresívne zvieratá, ktoré sa dokázali vyrovnať s akýmkoľvek predátorom. Prehliadky boli bylinožravce a nechali len jasné spomienky na seba.
prehliadka

Divoké býky našej doby

Dnes je v prírode veľa moderných potomkov turné. Pozrime sa, aké rozlišovacie znaky majú jednotlivé druhy, a tiež kde žijú a na čo sa živia.

Prečítajte si 10 najzaujímavejších faktov o kravách.

Európsky bizón

Bizón je najväčšie zviera modernej fauny Európy. Tento reprezentant hovädzieho dobytka má nasledujúce vonkajšie charakteristiky:

  • dĺžka tela dospelého zástupcu sa pohybuje medzi 230 – 350 cm;
  • výška kohútika dosahuje 2 m;
  • dĺžka lebky – 50 cm;
  • krk krátky a hrubý;
  • živá hmotnosť – do 1 tony;
  • postava je masívna;
  • predná časť je omnoho rozvinutejšia ako zadná časť;
  • chvost rastie na dĺžku až 60 cm;
  • farebná monofónna hnedá.

Európsky bizón
Moderný bizón je potomkom pôvodného bizónového priscusu, ktorý obýval Euráziu. Spočiatku bolo rozdelenie bizónov zaznamenané v rozsiahlych oblastiach: od Iberského polostrova až po západnú Sibír, ktorý tiež zachytil južnú časť Škandinávie a Anglicka. Teraz v Európe existujú len dva hlavné poddruhy: európske pláně a kaukazský bizón.

Dôležité! Dnes sa tieto zvieratá nachádzajú v tridsiatich krajinách, kde žijú ako v slobode, tak v perách. Hlavné biotopy sú listnaté, listnaté a dokonca zmiešané ihličnaté listnaté lesy, rovnako ako lúky s rozvinutým trávovým krytom.

Jedlo pre tieto zvieratá je všetko, čo nájdu v lese alebo na okraji. V priebehu roka potrebujú zvieratá krmivo pre stromy. Dychtivo jesú rôzne druhy vŕby, habrovej, osika a mnoho ďalších stromov, a to ich časti: listy, kôra a tenké vetvy.

V Bielorusku je osem centier, ktoré chovali subpopuláciu európskeho bizóna. V Rusku existujú dva regióny, kde dnes môžete stretnúť tieto zvieratá: Severný Kaukaz a stred európskej časti.
Európsky bizón

North American Bison

Bývanie sa vzťahuje na tie zvieratá, z stretnutia, s ktorou preteká cez pokožku triasť. Jeho rozmery sú obrovské a pohľad je pôsobivý. Okrem toho severoamerický bizón má tieto charakteristiky:

  • dĺžka tela – do 3 m;
  • výška kohútika dosahuje 2 m;
  • hlava je masívna, čelo je široké;
  • na oboch stranách hlavy sú krátke rohy, rozchádzajú bokom, konce sú ohnuté dovnútra;
  • krk je masívny a krátky;
  • na zábere je hrb;
  • Predná strana je oveľa masívnejšia ako zadná časť;
  • hmotnosť mužov je približne 1,2 tony;
  • ženy sú o niečo menšie – maximálne 700 kg;
  • nohy silné a squat;
  • chvost je krátky, na konci je stužka;
  • vynikajúce sluch a pocit vône;
  • telo pokryté sivou vlnou s hnedým nádychom;
  • na hlave, hrudníku a vousy, vlna je tmavšia a dlhšia, čo dáva bizónu väčší objem.
Odporúčame, aby ste zvážili, aké plemená mäsových teliat sa najlepšie pestujú na výkrm.

Tieto zvieratá sa objavili na území modernej južnej Európy. Neskôr sa rozšírili po celej Eurázii a dokonca aj v Severnej Amerike. Prví býci boli dvojnásobne väčší ako ich moderný zástupcovia. Žijú v obrovských stádach až do 20 tisíc jedincov.
North American Bison
Vedenie v stáde je dané niekoľkým starým mužom. Vo voľnej prírode je priemerná dĺžka života 20 rokov. Dnes v prírode existujú dva poddruhy: les a step.

Na rozšírenie rozsahu bol bizón presunutý do niekoľkých regiónov Severnej Ameriky. Dnes žijú na území severozápadnej Kanady v provincii Britská Kolumbia. Vo voľnej prírode, severoamerický bizón je uvedený v Červenej knihe ako druh, ktorý je na pokraji vyhynutia. Na farmách sa pestujú na komerčné využitie.

yak

Rodina Jakov je považovaná za Tibetu. Jedná sa o jednokomorové zvieratá, ktoré žijú vo voľnej prírode v malých kŕdľoch alebo v pyšnej samote. Predpokladaná dĺžka života je niekoľko desiatok rokov. Yak je vybavený výraznými a nezabudnuteľnými funkciami:

  • dĺžka tela muža je 4,3 m;
  • samica dosahuje dĺžku maximálne 3 m;
  • chvost rastie na dĺžku až do 1 m;
  • hlava je nízka;
  • zozadu za hrbom sa zdá, že chrbát je naklonený;
  • výška kohútika je 2 m;
  • hmotnosť dosiahne 1 t;
  • na hlave dlhé, až 95 cm, široko rozmiestnené rohy, sú ohnuté a smerované v rôznych smeroch;
  • farba karosérie je tmavo hnedá alebo šedo-čierna;
  • vlna je dlhá, chlpatá, takmer úplne pokrýva končatiny.

yak

Dnes ho možno nájsť nielen na vysočinách Tibetu, ku ktorým sa prispôsobil, ale aj inde na tejto planéte. Yaks sú dobre tolerované nízkymi teplotami, vďaka dlhej vrstve môžu tolerovať mrazy až na -35 ° C. Mali rád hornaté pakistanské a afganské územia, ako aj farmy v Číne a Iráne, Nepále a Mongolsku.

Samostatné exempláre sa nachádzajú v Altai a Buryatia. Vzhľadom na to, že osoba zaberá oblasť ich distribúcie, ich počet sa výrazne znížil. Dnes je yak uvedený v Červenej knihe.

Dôležité! Divoký býk je jedným z najnebezpečnejších a najhorších zvierat, schopný kedykoľvek vstúpiť do boja s mužom alebo iným divokým zvieraťom.

Watussi

Kdekoľvek sa objavil býk Watussi, priťahuje pozornosť iných. Jeho história je viac ako 6 tisíc rokov. Tiež sa nazývajú “býčia kráľovia”. Predkovia Watussi boli už vynechanými býčkami. Tento druh sa stal základom afrického dobytka.
Watussi
Externé funkcie:

  • hmotnosť dospelých býkov – 700 kg;
  • Kravy rastú na 550 kg;
  • dlhé okrúhle rohy, ktoré rastú na dĺžku 3,7 m;
  • chvost je dlhý;
  • farba trupu sa môže meniť;
  • vlna je krátka.

Štruktúra tráviaceho systému umožňuje týmto zvieratám jesť veľmi hrubé a výživné jedlo. Neprestížnosť v potravinách umožnila Watussi rozšíriť sa v Amerike, ako aj na Ukrajine (na Kryme).

Viete? Od staroveku boli býky a kravy tohto plemena považované za posvätné. Nikdy neboli zabíjaní na mäso. Majiteľ bol považovaný za bohatého na základe toho, koľko dobytka bolo v jeho vlastníctve, pretože kravy tohto druhu dávajú veľa mlieka.

Okrem toho vyvinuli inštinkt ochrany mladých zvierat, pričom miesto pre dospelých v noci spadajú do kruhu, zatiaľ čo teľatá sú v centre bezpečnosti.
Watussi

zebu

Zebu je ázijská krava, ktorá sa prispôsobila životu v horúcom a vlhkom prostredí. Rodinou týchto zvierat je južná Ázia. Zvážte, aké sú charakteristické znaky zebu:

  • rast dosiahne značku 150 cm;
  • dĺžka tela – 160 cm;
  • predĺženie hlavy a krku;
  • pod krkom je viditeľný mäsitý záhyb;
  • na zátylku veľkého hrboľa;
  • rohy rôznych veľkostí a tvarov;
  • hlava rozšírená o konvexné čelo;
  • hmotnosť býka je 900 kg, krava je 300 kg ľahšia;
  • nohy sú vysoké, čo dáva rýchlosť pohybu;
  • pokožka hustá, pokrytá riedkymi vlasmi;
  • Oblek je svetlý, svetlohnedý alebo biely.
Odporúčame vám, aby ste sa oboznámili s výživou býka-producenta.

Kŕmia zvieratami trávou, tenkými vetvami a listami. Pri hľadaní potravy môžu cestovať na dlhé vzdialenosti. Oni žijú v regiónoch s tropickým a subtropickým podnebím. Dnes sa okrem Indie nachádzajú aj v Ázii a Afrike, Japonsku, Kórei, Madagaskare, ako aj v USA, Brazílii a iných krajinách.
zebu

Gaur – divoký býk z Nepálu

Iným menom je indický bizón, je to najväčší predstaviteľ rodu býkov, ktorý prežil v týchto dňoch. Gaur pochádza z južnej a juhovýchodnej Ázie. Opis vzhľadu divých bizónov pozostáva z týchto ukazovateľov:

  • dĺžka tela – do 3 m;
  • dĺžka chvosta – do 1 m;
  • výška v kohútiku – do 2 m;
  • Na ramenách je hrboľ;
  • hmotnostné rozmedzie od 600 do 1500 kg;
  • Na hlavu sú umiestnené rohy s dĺžkou až 1 m;
  • Vlna je namaľovaná v rôznych farbách, na nohách “biele pančuchy”.

Geografia zahŕňa Indiu, Nepál, Malajský polostrov a dokonca aj Indočínu. Obľúbené miesta sú lesné kopce a trávnaté lúky. Zviera je klasifikované ako bylinožravce. Obľúbené jedlo – zelená tráva, ale s nedostatkom, môže jesť hrubé a suché bylinky, rovnako ako listy. Stáda gaur môžu dosiahnuť 40 jedincov. Dospelý býk ich ovláda.
Gaur
V niektorých častiach tohto pásma dnes dochádza k poklesu počtu obyvateľov, čo je 70%. Počet obyvateľov klesá v dôsledku nekontrolovaného lovu, ako aj zničenia ich biotopu.

Africký byvol

Tento byvol je najväčší na celej planéte. Jeho vlasť je Afrika. Žiť tieto zvieratá vo voľnej prírode asi 16 rokov, sú stáda. Sú vybavené nasledujúcimi vlastnosťami:

  • dĺžka tela – 3,5 m;
  • vo výške rastú o 1,8 m;
  • hmotnosť dosahuje 1 t a viac;
  • telo je svalnaté, predná časť je oveľa väčšia ako zadná časť;
  • hlava veľká, nízka sada;
  • Na hlave sú obrovské rohy, ktoré rastú spolu a pripomínajú škrupinu;
  • farba vlasov načervenalá;
  • nohy silné, predné silnejšie ako zadné;
  • zvieratá sú obdarené dobrým sluchom, ale slabým videním.

Africký byvol
Habitáty týchto býkov sú savany, hory a lesy. Potrebujú veľa vody. Kŕmia trávou a listami. V čase nebezpečenstva sa zhromaždia v stáde, mladí sú umiestnení do stredu a utiekli. Je známe, že ich rýchlosť môže dosiahnuť 57 km / h. Dnes žijú africkí buvoli v južnej a východnej Afrike. V blízkosti rybníkov potrebujú veľa priestoru.

Viete? Mlieko byvol je lepšie ako kravy v obsahu bielkovín. Obsah tuku je 8%. V priemere jeden byvol dosahuje 2 tony mlieka ročne.

Ázijský (indický) byvol

Ázijský byvol – príbuzný divokých byvolov, yakov a zebu. Sú to krásne a silné zvieratá, ktoré bojujú s človekom o právo na život. Ázijské byvoly sú dvojčatá z čeľade kopytníkov, ktoré patria do rodiny ľadových medveďov a sú vybavené týmito vlastnosťami:

  • Býk má dĺžku kmeňa 3 m;
  • jeho rast dosahuje 2 m;
  • hmotnosť je v rozmedzí 800-1200 kg;
  • Rohy sú vo forme polmesiaca, vzdialenosť medzi nimi je 2 m;
  • chvost rastie v dĺžke o 90 cm;
  • vlna hrubá, tenká, hnedá;
  • končatiny vysoké a silné.

Ázijský (indický) byvol
Príroda ospravedlňuje vzhľad, pretože byvoly tohto plemena sú veľmi divoké. Bojuje dobre proti predátorom. Títo býci žijú v stádach. Neexistuje v nich žiadna prísna podriadenosť. Podávajú sa pod vodou a pobrežnou vegetáciou, robia to najlepšie vo večerných hodinách a počas dňa sa jednoducho páčia vo vode.

Odporúčame Vám zistiť priemernú hmotnosť kravy a od akej váhy závisí jej váha.

Ázijskí byvoli žijú v Nepále, Indii, Thajsku, Kambodži a Bhutáne. Milujú pláne s husto zarastenou trávou, kde sa nachádzajú široké rybníky.

Ako vidíte, v prírode je veľa neobvyklých zvierat, z ktorých potomkovia žili pred mnohými storočiami. Je dôležité, aby sa o nich postarali, aby sa s nimi nenáročná generácia nemusela oboznámiť len s obrázkami v knihách.

Video: indický byvol