Ptarmigansların ortak türleri ve tanımları

keklikKeklik – Fazanovların ailesine ait bir kuş ve Gentile’nin sırası. Küçük boyutu nedeniyle, çok çevik ve hızlıdır. Kuşların ayırt edici bir özelliği, kuşun sert iklim koşullarına aşırı derecede adapte olabilmeleridir. Neredeyse kuzey yarımküre boyunca bulunabilir, Kuzey Kutup Dairesi’nden Amerikan subtropiklerine.

kar tavuğu

kar tavuğu

Tundra ptarmigan, yerleşik bir göçebe yaşam tarzına öncülük eden kuzey enlemlerinde yaşıyor. Görünüşü beyaz kekliklere çok benzer, bu yüzden ortak alanlarda bu türden keklikler çok kolay karışabilir.

Genellikle bu tür kuşların tundra türleri küçük gruplar halinde kalmayı tercih ediyor. Çiftleşme, ilkbaharda oluşur ve yuvalar için, likenle bolca büyümüş taşlı organdırlar.

Tavuklar, ördekler, kazlar: Ptarmiganlar giderek artan bir düzeyde evde yetiştirilmektedir.

Tundra’daki yuvalar, çalıların yetiştiği yerlerde, tepelerin eteklerinde de inşa edilebilir. Genellikle bir yuva sığ bir fossadır, alt kısmı çeşitli saplar, yapraklar ve otlar ile kaplıdır.

kar tavuğu

Çoğu zaman, bu tür yuvalarını büyük kayaların veya çalıların altında saklar. Yaklaşık olarak Haziran ayı sonunda kadınlarda 6 ila 12 yumurta bırakıldı, inkübasyon döneminde onları korudu. Tehlike ortaya çıktığında, önce gizlenirler ve daha sonra, mümkün olan her durumda, onların tehlikelerini yavrularından çıkarmaya çalışırlar.

Kuşun rengi orospedir, vücudun üst kısmı yoğun olarak kahverengi renklerle kaplıdır. Yaz aylarında, renk daha gri bir gölge elde eder. Ana havuzlarda her zaman yerde tutulur, yüksek taşlara oturdukları yer.

Diyet oldukça çeşitlidir ve meyveler, genç sürgünler ve söğüt veya cüce huş tomurcukları ile diğer bitkilerin yaprakları ve çiçekleri içerir.

Önemli! Şu anda, bu türün nüfusu önemli ölçüde azalmıştır. Bundan dolayı bir dizi ülkede, koruması için devlet programları var.

Taş keklik

Taş keklik

Vücudun yapısına göre, taş keklik gri kısma benzer, fakat daha büyük kütlede farklıdır. Bu türün habitatı Kafkasya ve Altay’dan geniş bir alanı kaplamaktadır.

Ayrıca doğal koşullarda Orta Asya’da bir kuş bulunabilir. genellikle dağ gorgesinde, partiküller ve türlerinin birçoğu yaşıyor, nehirlerin dibinde akar.

Taş hamurların rengi mavimsi pembe bir renk tonuyla renkli, gri-gri renklidir. Göz bölgesindeki bu tür, bir halka biçiminde karakteristik bir desene sahiptir.

Taş keklik

Kenarlarda karanlık enine bantlar vardır ve karın paslı bir renktedir. Gövde uzunluğu 35 santimetredir ve ağırlığı 350 ila 800 gramdır, kanat açıklığı 47-52 santimetredir.

Dişi, kahverengi lekelerle kaplı, kabuğun kil beyaz rengiyle farklılaşan yaklaşık 16 yumurta bırakır. Kuluçka dönemi üç hafta sürer.

Diyet, çeşitli meyveler, meyveler, böbrekler ve tahıllar içerir. Bir kuş yeryüzünden çeşitli kökler ve soğanlar çıkarır. Ayrıca gıdada böcekler vardır: örümcekler, tırtıllar ve böcekler.

Çöl Arası

Bu tür, Ermenistan tepesinden Hindistan’a ve Basra Körfezi’nin Orta Asya kıyılarına kadar olan bölgede yaşamaktadır. Daha önce, habitat, Avrupa’nın güney kısmını bile kapladı.

Çöl Arası

Genellikle bu kuşlar, vadilerde, dağ geçitlerinin, boğazların ve taşların bulunduğu yerlerde yaşarlar. Onlar yaylar ve akarsuların yakınında isteyerek yerleşirler. Küçük bir çimenli veya çalı bitki örtüsü ile tepelik bir manzara tercih.

Kuşların tüyleri hafif pembe bir renk tonu ile grimsi-kumlu bir renge sahiptir.

Kenarlarda uzunlamasına geniş kahverengi şeritler vardır. Bu türün erkeklerinde, kafasında kahverengi-siyah bir şerit vardır; bu, guatrın etrafında bir tür “kravat” haline dönüşür. Yetişkin keklerin kütlesi 200-300 gramdır.

Yuvaların düzenlendiği yerler tepelerin, uçurumların, taşların altındaki yerlerin, ağaçların ve çalıların yakınındaki yamaçlardır. Yumurtaların kuluçka döneminden önceki dönemde, dişi ve erkek birlikte ve yuvaya yakın beslenir. Genellikle dişi 8-16 yumurtayı bırakır ve duvarcılıktan hemen sonra inkübasyona başlar.

Erkekler daha sık yumurta kuluçkaya katılmazlar, yuvalara yakındırlar. yine de bu tür tek eşli, Kök ile birlikte, hem kadın hem de erkekle buluşabilir.

Biliyor musun 1995’ten beri keklik ABD’nin Alaska eyaletinin ulusal bir semboldür.

Beyaz keklik

Beyaz keklik

38 santimetreye kadar uzayan ve 700 gram ağırlık kazanan çok güzel manzara. Küçük gözleri ve kısa boynu olan küçük bir kafasına sahiptir. Küçük gaga yeterince güçlü, biraz eğilmiş.

Kısa pençeler, keskin tüylerle birlikte, kuşun kışın karda iyi kalmasına izin veren yoğun tüylerle kaplıdır. Hava koşulları kötüleştiğinde, kötü havalara yol açan kar küçük çöküntülerini kazar.

Beyaz keklik

Normal diyet – Bitki vejetatif yem: çeşitli çalılar, çiçekler, meyveler ve bitki tohumları, bataklık yosun genç sürgünler. % 97’lik diyet, bitki örtüsünü ve% 3’ünün hayvansal kaynaklı yemini (larva, solucan, böcek ve sinek) içerir.

Bu tür nadiren uçar ve çoğunlukla karasal bir yaşam tarzı yürütür, iyi çalışır ve güzelce kamufle edilir. Kış aylarında, bir yaşam alanı olarak keklik beyazı, sözde “kar odaları” nı seçer, bunun için kardaki geçitleri gözyaştırır. Böyle bir barınakta kuş yırtıcılardan saklanıyor.

O bir okul kuşu, ama üreme mevsimi için ondan ayrılır. Bu zamanda, yavruları üreten çiftler oluşur.

Biliyor musun Tarif edilen türler, kar odasındaki aşırı soğuk, koruyucu kuvvetler ve enerjinin koşullarını tolere edebilir.

Taç keklik

Taç keklik

Diğer birçok türün aksine, taç keklik küçük bir bitki örtüsü ile açık bir alanda değil, bulmak zor olduğu tropikal ormanlarda yaşar.

Yetişkin boyu 25 santimetre kadar büyür. Türün ana özelliği parlak ve sıradışı bir görünüm.

Kuşların rengi neredeyse siyahtır, kadınlarda gözle görülür bir mavi renk ve kadınlarda yeşil renktedir. Erkeklerin başında, şeklinin bir püskülü andıran koyu kırmızı bir kırmızısı vardır.

Taç keklik

Genellikle, taçlandırılmış keklik meyve ve tohumlar üzerinde beslenir, ancak diyetteki diğer türlerin aksine, hayvansal gıdalar baskındır. Bu çeşitli böcekler ve hatta karasal yumuşakçaları içerir.

Ayrıca türler farklıdır ve alışılmadık şekilde yuvalanma şeklidir. Çukurdaki civcivlerin yumurtadan çıkması yerine, bu türden parçalar giriş ve çatı ile büyük bir yuva yaparlar. Çoğu dişi, yuvaya girerken zaten oldukça erişkin civcivlere yol açarken, girişleri yavaşça dallarla kapatıyor.

Uzun bacaklı keklik

Uzun bacaklı keklik

Bu türün habitatı Malezya, Sumatra ve Borneo’nun kuru ormanlarıdır. Kuşlar yeterince büyüktür, yetişkinin uzunluğu 36 santimetreye ulaşır.

Keklik habitatı – yoğun ormanlar, özellikle bambu çalılıkları bulunan tropikler. Bazen türlerin temsilcileri bir kilometre rakımda bile karşılanabilir.

Kuş oldukça utangaç, bu nedenle, kişiden saklanmak için mümkün olduğunca hızlı çalışır. Görmek zor, ama partridge çok gürültülü sesler, çok uzun bir mesafe üzerinde yayılan zaman, geceleri duymak kolaydır.

Şu anda türlerin yuvalanması hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmemektedir. Bulunan ve araştırılan yuvalardan, dişilerin 18-19 gün boyunca oturan 2 ila 5 yumurta arasında olduğu sonucuna varılabilir.

Biliyor musun Malezya sakinleri, bu türden eşyalar için ilginç bir avlanma yolu buldular. Bunun için gece çığlıklarını taklit eder ve onları özel tuzaklara çekerler.

Beyaz boğazlı Spurs keklik

Beyaz boğazlı Spurs keklik

Sri Lanka’nın nemli dağ ormanlarında deniz seviyesinden 1500 metre yükseklikte yaşıyor. Yetişkin 33-36 santimetre büyür. Temel olarak, diyet bitki besinlerinden oluşur – meyveler, tohumlar, rizomlar.

Yuvaları yuvalamak için nehir vadilerinin aşırı büyümüş yamaçlarını seçin, çünkü bu tür yerlerde yırtıcı hayvanlardan yavruları saklamak en kolay yoldur.

Beyaz boğazlı Spurs keklik

Çiftleşme mevsiminde kuşlar çiftler halinde toplanır, Bu, yavruların ortaya çıkmasından sonra bile parçalanmaz. Muson döneminde, kasımdan mart ayına kadar süren kadın, 2 yumurta bırakır. Yetişkin civcivler ebeveynlerine yakın dururlar ve hızlı bir şekilde kendi yiyeceklerini almayı öğrenirler.

Çöl Arası

Çöl Arası

Hareketsiz bir yaşam tarzına öncülük ettiği dağlık veya ıssız bir bölgede yaşıyor. genellikle kuşlar çiftleri veya küçük sürüleri toplamak. Oldukça nadir ve kısa mesafeler için uçun.

Çoğunlukla zemine doğru hareket ederler, yırtıcılardan hızlıca kaçan dağ yamaçlarına tırmanırlar, burada çatlaklarda ve taşların arasında saklanırlar. Gıdada böbrek ve bitki tohumları yanı sıra küçük böcekler yer.

Kuşun boyutu bir güvercinkinden bile daha küçüktür ve keklik ağırlığı sadece 200 gramdır. Hafif bir pembe renk tonu ile tüylerinizin tüylerini örten, karnın üzerinde kahverengi ve siyah çizgili şeritler var. Erkeklerin kafasında gözlerdeki bandajı andıran koyu bir şerit vardır.

Yuvalama yerleri en az bitki örtüsü olan dağların taşlı yamaçlarıdır. Mayıs ayı ortasında kadın 8-12 yumurta bırakır.

Önemli! Aslında, partiküller, kara Orman Tavuğu ile aynı aileye, yani Teterevin’e aittir.

Madagaskar keklik

Madagaskar keklik

Bu çalı çalılıkları ve uzun otların içinde Madagaskar adasında yaşıyor. Genellikle kuşun yiyecek aradığı ekili alanlarda bulunur.

Ayrıca yabani otlarla büyümüş, terk edilmiş tarlaları sever. Yetişkinlerin büyüklüğü neredeyse 30 santimetredir.

Bu türün bir özelliği çok eşliliğidir, başka bir deyişle, birkaç dişi olan erkek arkadaşları. Ayrıca, kuşların cinsiyete göre renklerinde belirgin bir fark vardır.

Erkeklerin çok sayıda dişi çekmelerine izin veren daha parlak bir rengi vardır. Çiftleştikten sonra, dişi bazen yirmi yumurtadan oluşan oldukça büyük bir duvar bırakır.

Önemli! Bu tür endemiktir, yani temsilcileri sadece Madagaskar’da yaşayabilir.

Çalı sıradan keklik

Çalı sıradan keklik

Güney Çin’in alçak dağlarında büyüyen ormanlarda da Tibet’te bulunabilir. Türün temsilcileri yüksek bir rakımda yaşayabilir: deniz seviyesinden 1500 metre ile 2700 metre arasında.

Yetişkinler boyut olarak farklı değildir ve genellikle 25 cm’lik bir vücut uzunluğuna sahiptir. Vahşi, çalılıklarda bulunan panstarlar çiftler halinde veya on kişiye kadar küçük gruplar halinde tutulur.

Siyah küçük lekeler ile kahverengi-kahverengi renk. Boğazdaki siyah noktalarda, kuşun cinsiyetini belirleyebilirsiniz, çünkü erkeğin daha fazlası vardır.

Çalı keklik

Nisan-Haziran arası dönemde çiftler oluşur, çiftleştikten sonra dişi 4-5 yumurta bırakır. Çalı keklik yuva yapmaz, ama duvarı, ağacın kökleri veya çalılıkların altında toprağa doğru yapar.

Küçük boyutuna rağmen, Kuzey Kutbu ve tropiklerin aşırı koşullarında bile ayakta kalabilen çok dayanıklı bir kuştur. Ama yine de bazı türler korumaya ihtiyaç duyar, Onlar olmadan basitçe ortadan kaybolabilirler.