Taur taur (vaci sălbatice) în natură

Wild Bull
Puțini oameni se gândesc să vadă o vacă modernă, de unde a venit și cine a fost strămoșul ei.
Să luăm în considerare, de la ce fel de animale a avut loc și cum animalele de un fel de bovine s-au schimbat în timp.

Tour – strămoșul sălbatic stins al unei vaci domestice

Toate vacile și taurii au coborât de la reprezentanții primitivi deja extinși ai bovinelor sălbatice – tauri de turnee. Aceste animale au trăit o perioadă lungă de timp, dar când oamenii au început să intervină în habitat, și anume, să taie pădurile în care locuiau, acești tauri devin din ce în ce mai puțin.
tur
Ultimul tur a fost văzut în 1627, moment în care această specie a încetat să mai existe. Este interesant faptul că ultimii reprezentanți au murit din cauza bolii cauzate de ereditatea genetică slabă.

Probabil că veți fi interesați să cunoașteți anatomia cornului unui taur și ce servesc.

În timpul excursiei a fost cel mai mare reprezentant al speciei ungulate. Cercetarea științifică și documentele istorice oferă o descriere exactă a acestor animale:

  • înălțime – până la 2 m;
  • greutate – nu mai puțin de 800 kg;
  • corpul este muscular;
  • pe coarne mari, coarne, au crescut la 100 cm;
  • cocoșul pe umeri;
  • culoarea culorii întunecate, cu o nuanță brună.

Tururile au trăit în zonele de stepă. Ei locuiau în efective, în timp ce principalul era femela. Erau simultan animale calmă și agresivă, capabile să facă față oricărui pradator. Tururile au fost erbivore și nu au lăsat decât amintiri strălucite despre ei înșiși.
tur

Taurii sălbatici ai vremii noastre

Astăzi în natură există mulți descendenți moderni ai tururilor. Să luăm în considerare caracteristicile distinctive ale fiecărei specii, precum și locul în care trăiesc și ce se hrănesc.

Citește cele 10 cele mai interesante fapte despre vaci.

Bizonul european

Bizonul este cel mai mare animal din fauna modernă din Europa. Acest reprezentant al bovinelor are următoarele caracteristici externe:

  • lungimea corpului unui reprezentant adult variază între 230-350 cm;
  • înălțimea greabei ajunge la 2 m;
  • lungimea craniului – 50 cm;
  • gât scurt și gros;
  • greutatea în viu – până la 1 tonă;
  • fizicul este masiv;
  • partea din față este mult mai dezvoltată decât partea din spate;
  • coada crește până la o lungime de până la 60 cm;
  • color monofonic maro.

Bizonul european
Bizonul modern este descendent al bizonului priscus primordial, care locuia în Eurasia. La început, distribuția bizonului a fost observată în zone vaste: de la Peninsula Iberică până la Siberia de Vest, captarea, de asemenea, a părții de sud a Scandinaviei și a Angliei. Acum, în Europa există doar două subspecii principale: câmpiile europene și bizonul caucazian.

Important! Astăzi, aceste animale se găsesc în treizeci de țări, unde ambii trăiesc atât în ​​libertate, cât și în stilouri. Principalele habitate sunt pădurile de foioase, foioase și chiar mixtă, precum și pajiștile acoperite cu iarbă.

Alimentele pentru aceste animale sunt tot ce găsesc în pădure sau pe margini. Pe tot parcursul anului, animalele au nevoie de o hrană pentru copaci. Ei mănâncă cu nerăbdare diferite tipuri de salcie, carpen, aspen și mulți alți copaci, și anume părțile lor: frunze, coajă și ramuri subțiri.

În Belarus există opt centre care au creat o sub-populație de bizon. În Rusia există două regiuni în care astăzi puteți întâlni aceste animale: Caucazul de Nord și centrul părții europene.
Bizonul european

America de Nord Bison

Bivolul se referă la acele animale, de la o întâlnire cu care tremurul trece peste piele. Dimensiunile sale sunt uriașe, iar vederea este impresionantă. În plus, bizonul din America de Nord este dotat cu următoarele caracteristici:

  • lungimea corpului – până la 3 m;
  • înălțimea la greabăn atinge 2 m;
  • capul este masiv, fruntea este larg;
  • pe ambele laturi ale capului sunt coarne scurte, se diferențiază lateral, cu capetele îndoite spre interior;
  • gâtul este masiv și scurt;
  • pe coama se află o cocoșă;
  • Fața este mult mai masivă decât partea din spate;
  • greutatea masculilor este de aproximativ 1,2 tone;
  • femelele sunt puțin mai mici – maximum 700 kg;
  • picioare puternice și ghemuite;
  • coada este scurtă, la sfârșit este o ciucure;
  • auzul excelent și simțul mirosului;
  • corp acoperit cu lână gri, cu o nuanță brună;
  • pe cap, pe piept și pe barbă, lâna este mai întunecată și mai lungă, ceea ce conferă bizonului un volum mai mare.
Vă sfătuim să luați în considerare ce rase de carne de vițeli de taur sunt cel mai bine cultivate pentru îngrășare.

Aceste animale au apărut pe teritoriul Europei moderne sudice. Mai târziu s-au răspândit în toată Eurasia și chiar în America de Nord. Primii tauri au fost de 2 ori mai mari decât reprezentanții lor moderni. Ei trăiesc în șepteluri mari de până la 20 de mii de indivizi.
America de Nord Bison
Conducerea în cireadă este dată mai multor bătrâni. În sălbăticie, speranța de viață este de 20 de ani. Astăzi în natură există două subspecii: pădurea și stepa.

Pentru a extinde gama, bizonul a fost mutat în mai multe regiuni din America de Nord. Astăzi locuiesc pe teritoriul nord-vest al Canadei, în provincia Columbia Britanică. În sălbăticie, bizonul din America de Nord este listat în Cartea Roșie ca o specie care se află pe punctul de a dispărea. În ferme, acestea sunt cultivate pentru uz comercial.

iac

Patria yakilor este considerată Tibet. Acestea sunt animale cu un singur pachet care trăiesc în sălbăticie prin turme mici sau în singurătate mândră. Speranța de viață este de câteva zeci de ani. Yak este dotat cu caracteristici expresive și memorabile:

  • lungimea corpului masculului este de 4,3 m;
  • femela nu atinge o lungime mai mare de 3 m;
  • coada crește până la o lungime de până la 1 m;
  • capul este scăzut;
  • din spatele cocoșului, spatele pare înclinat;
  • înălțimea gurii este de 2 m;
  • greutatea ajunge la 1 t;
  • pe cap lung, până la 95 cm, coarne distanțate, sunt îndoite și îndreptate în direcții diferite;
  • culoarea caroseriei este maro închis sau gri-negru;
  • lana este lungă, șubredă, aproape complet acoperă membrele.

iac

Astăzi se află nu numai în zonele înalte ale Tibetului, la care sa adaptat, ci și în alte părți ale planetei. Yaks sunt bine tolerate de temperaturi scăzute, datorită unei haine lungi pe care o pot tolera înghețurile la -35 ° C. Îi plăceau expansiunile montane pakistaneze și afgane, precum și fermele din China și Iran, Nepal și Mongolia.

Probele individuale se găsesc în Altai și Buryatia. Datorită faptului că o persoană se confruntă cu zona de distribuție, numărul acestora a scăzut semnificativ. Astăzi yak este listat în Cartea Roșie.

Important! Un taur sălbatic este unul dintre cele mai periculoase și mai rău animale, capabil în orice moment să intre într-o luptă cu un bărbat sau un alt animal sălbatic.

Watussi

Oriunde a apărut taurul Watussi, el atrage atenția celorlalți. Istoria sa este de peste 6 mii de ani. Ele sunt numite și “tauri de regi”. Progenitorii lui Watussi erau deja excursii de tauri. Această specie a devenit baza bovinelor africane.
Watussi
Caracteristici externe:

  • greutatea taurilor adulte – 700 kg;
  • Vacile cresc până la 550 kg;
  • coarne lungi rotunde care cresc până la o lungime de 3,7 m;
  • coada este lungă;
  • culoarea caroseriei poate fi variată;
  • lana este scurtă.

Structura sistemului digestiv face posibil ca aceste animale să mănânce alimente foarte crude și nutritive. Neprihănirea în alimente a permis Watussi să se răspândească în America, precum și în Ucraina (în Crimeea).

Știți? Din vechime, taurii și vacile din această rasă au fost considerați sacru. Nu au fost uciși niciodată pentru carne. Proprietarul a fost considerat bogat pe baza numărului de animale pe care le avea în posesia sa, deoarece vacile acestei specii dau mult lapte.

În plus, ei au dezvoltat instinctul de protecție a animalelor tinere, locația pentru adulții peste noapte intră într-un cerc, în timp ce vițeii se află în centrul pentru siguranță.
Watussi

zebu

Zebu este o vacă asiatică care sa adaptat la viața în climă caldă și umedă. Patria acestor animale este Asia de Sud. Luați în considerare ce caracteristici distinctive ale zebu sunt cunoscute:

  • creșterea atinge o marcă de 150 cm;
  • lungimea corpului – 160 cm;
  • capul și gâtul alungite;
  • sub gât este o pată obișnuită;
  • pe fundul unei cochete mari;
  • coarne de diferite dimensiuni și forme;
  • cap extins cu o frunte convexă;
  • greutatea taurului este de 900 kg, vacă este de 300 kg mai ușoară;
  • picioarele sunt mari, ceea ce dă viteză de mișcare;
  • piele densă, acoperită cu fire de păr sparte;
  • Costumul este light, maro deschis sau alb.
Vă recomandăm să vă familiarizați cu dieta producătorului de tauri.

Se hrănesc cu animale cu iarbă, ramuri subțiri și frunze. În căutarea hranei pot călători pe distanțe lungi. Locuiește în regiuni cu un climat tropical și subtropical. Astăzi, în afară de India, acestea se găsesc în Asia și Africa, Japonia, Coreea, Madagascar, precum și în SUA, Brazilia și alte țări.
zebu

Gaur – un taur sălbatic din Nepal

Un alt nume este bizonul indian, este cel mai mare reprezentant al genului de tauri care a supravietuit in aceste zile. Gaur provine din Asia de Sud și de Sud-Est. Descrierea aspectului bizonului sălbatic constă în următorii indicatori:

  • lungimea corpului – în limita a 3 m;
  • lungimea cozii – până la 1 m;
  • înălțime la greabăn – până la 2 m;
  • Pe umeri este o cocoșă;
  • greutatea variază între 600 și 1500 kg;
  • La cap sunt amplasate coarne de până la 1 m lungime;
  • Lana este vopsita in culori diferite, pe “ciorapi albi”.

Geografia include India, Nepal, Peninsula Malay și chiar Indochina. Locurile preferate sunt dealurile forestiere și pajiștile ierboase. Animalul este clasificat ca erbivore. Mâncarea preferată – iarba verde, cu toate acestea, cu lipsa ei, poate mânca ierburi grosiere și uscate, precum și frunze. Câini de gaurs pot ajunge la 40 de indivizi. Taurul adult le domină.
Gaur
Astăzi există o scădere a populației în unele părți ale gamei, această cifră fiind de 70%. Populația este în declin ca urmare a vânătorii necontrolate, precum și a distrugerii habitatului lor.

Bivol african

Acest bivol este cel mai mare pe întreaga planetă. Patria sa este Africa. Trăiesc aceste animale în sălbăticie timp de aproximativ 16 ani, sunt turme. Ele sunt înzestrate cu următoarele caracteristici:

  • lungimea corpului – 3,5 m;
  • în înălțime cresc cu 1,8 m;
  • greutatea atinge 1 t și mai mult;
  • corpul este muscular, partea din față este mult mai mare decât partea din spate;
  • cap mare, set scăzut;
  • Pe cap sunt coarne uriașe care cresc împreună și seamănă cu o cochilie;
  • culoare păr roșiatică;
  • picioare puternice, fata mai puternica decat spatele;
  • animalele sunt înzestrate cu o auzitate bună, dar cu o viziune slabă.

Bivol african
Habitatele acestor tauri sunt săvană, munți și păduri. Au nevoie de multă apă. Se hrănesc cu iarbă și frunze. În momentul pericolului, se adună într-o cireadă, tinerii sunt așezați în centru și fug. Se știe că viteza lor poate ajunge la 57 km / h. Astăzi, bivoliții africani trăiesc în Africa de Sud și de Est. Au nevoie de mult spațiu în apropierea iazurilor.

Știți? Bivolul din lapte este mai bun decât conținutul de proteine ​​din vaca. Conținutul său de grăsime este de 8%. În medie, un bivol produce 2 tone de lapte pe an.

Asiatic (indian) bivol

Bizonul asiatic – o rudă de bivol sălbatic, yak și zebu. Sunt animale frumoase și puternice care se luptă cu o persoană pentru dreptul de a trăi. Bivoliții asiatici sunt mamifere din copite, care aparțin familiei ursilor polari și sunt înzestrate cu următoarele caracteristici:

  • Taurul are o lungime de trunchi de 3 m;
  • creșterea sa atinge 2 m;
  • greutatea se situează în intervalul 800-1200 kg;
  • Coarnele sunt în formă de semilună, distanța dintre ele este de 2 m;
  • coada crește în lungime cu 90 cm;
  • lână grosieră, subțire, maro umbra;
  • membrelor mari și puternice.

Asiatic (indian) bivol
Natura justifică apariția, deoarece bivolul acestei rase este foarte acerbă. Se luptă bine împotriva prădătorilor. Acești tauri trăiesc în turme. Nu există o subordonare strictă în ele. Se hrănesc cu vegetație subacvatică și de coastă, fac acest lucru de preferință seara, iar în timpul zilei îi place să stea în apă.

Vă sfătuim să aflați greutatea medie a unei vaci și ce depinde de greutatea acesteia.

Bivoliții asiatici locuiesc în Nepal, India, Thailanda, Cambodgia și Bhutan. Îi plac câmpiile cu iarbă densă, unde în apropiere se găsesc iazuri largi.

După cum puteți vedea, în natură există multe animale neobișnuite, dintre care descendenții au trăit cu multe secole în urmă. Este important să ai grijă de ei, astfel încât următoarea generație să nu fie nevoită să se familiarizeze cu ele doar din imagini din cărți.

Video: bizonul indian