Porumbelul porumbel vyahir: cum arată, unde trăiește, ce mănâncă

guguștiucÎn prezent, porumbeii sunt rezidenți permanenți ai orașelor mici și ai mega-urilor mari. Cineva îi hrănește, cineva nu le place, iar copiii sunt încântați de ei. Dar hai să vorbim despre porumbeii sălbatici, care trăiesc în natură și aproape nu vin în contact cu omul.

Descrierea și aspectul

Porumbelul porumbel sălbatic aparține grupului Goluboobraznye, familia Dove și aparține speciei Columba palumbus.
guguștiuc
Aspectul acestor păsări este după cum urmează:

  • culoare – Penajul porcului este gri-albastru, care este foarte convenabil pentru camuflarea în sălbăticie. Deși pieptul este pene roșiatice, iar gâtul este verzui, cu o nuanță metalică. Într-o zi însorită, arată foarte bine;
  • greutate în comparație cu rudele lor din orașe, porumbeii sălbatici sunt mult mai mari, greutatea lor poate ajunge la un kilogram. Au fost de asemenea înregistrate cazuri în care masa viu a gaurii de vierme se apropia de marcajul de 1,5 kg;
  • corpul este destul de natural ca, având o astfel de greutate corporală impresionantă pentru păsări, lungimea corpului de la cap la coadă să fie mai mare de 40 cm;
  • guguștiuc

  • aripi anvergura aripilor în zbor atinge 80 cm. Când pasărea zboară, puteți observa dungi albe frumoase care străbate aripile. Datorită aripilor mari, viteza de zbor a ceara poate ajunge la 180 km / h. În timpul migrațiilor sezoniere, păsările acoperă cu calm distanțe de până la mii de kilometri fără oprire;
  • Vyakhir în zbor

  • coadă mic, dar în timpul zborului se dizolvă, iar de dedesubt se poate vedea și o bandă albă transversală distinctivă;
  • cap dimensiuni mici de umbră plăcută de cenușă;
  • Șeful unei ceară

  • ochi au forma unui cerc, elevi de culoare neagră. Jantă în jurul elevului este galbenă;
  • cioc baza este roșie, curbată. Vârful este ascuțit, gălbui;
  • gât are o maree metalică, curbil curbată, pe părțile laterale ale penajului există două pete distincte albe;
  • picioare subțire, roz-roșu, cu gheare mici, dar destul de ascuțite, astfel încât pasărea să poată ține ușor ramurile.
  • guguștiuc

Îmbrăcarea puiilor în primele săptămâni de viață nu este la fel ca un adult. Culoarea copiilor este gri murdar. Numai când păsările cresc, dobândesc toate caracteristicile atractive ale exteriorului.

Important! guguștiuc Cel mai mare dintre porumbeii sălbatici și trăiește exclusiv în pădure.

Unde să trăiești și cât de mulți trăiesc

Zona de distribuție a acestor păsări este foarte extinsă. Vyakhire poate fi găsit în pădurile de conifere din Scandinavia, Marea Baltică, Ucraina și Rusia, Deși vara au tendința spre sud, prin urmare, populația lor în Caucaz și Crimeea crește. Ele pot fi, de asemenea, găsite în nord-vestul Africii.
guguștiuc
De cele mai multe ori aceste păsări conduc stilul de viață sedentar. Pentru un habitat permanent, alegeți păduri unde există copaci conifere sau foioase, deși pentru mâncare zboară spre câmp. Acest lucru se datorează faptului că grâul și cerealele pentru ei cel mai bun este un tratament. Dar mlaștina pe care nu le place. Numai în ultimă instanță, porcul poate să locuiască la marginea mlaștinii.

Știți? Nordul Scoției este Insulele Orkney, unde practic nu există copaci. Acolo porumbeii sălbatici își așază cuiburile chiar pe pământ, nu disprețuiesc și crăpăturile în roci.

Prin standardele de păsări există o mulțime de bălegar: speranța de viață poate ajunge la 16 ani.

Stilul de viață și obiceiurile

Ca mulți reprezentanți ai faunei sălbatice, Vyakhiri preferă prudență. Acest lucru se datorează faptului că reprezentanții acestei specii sunt destul de neajutorați în fața prădătorilor mari. Avantajul lor este viteza. Dacă există un prădător lângă ei, aceștia se opresc și îngheață, pentru a nu se trăda, pentru că din cauza aripilor mari în cauză, sunetele de fluierare puternice au emit.
guguștiuc
Și ei nu-i plac oamenii. Ei preferă să cuibăresc nu mai puțin de doi kilometri de așezările umane. Deși există excepții, când Vyakhiri au fost văzuți și în imediata apropiere a oamenilor, dar încă în orașe mari, nu se întâlnesc aproape niciodată. Îi plac pădurile îndepărtate unde se simt în siguranță și își pot crește în siguranță copiii.

Membrii pachetului sunt foarte sociabili și energici între ei. Turmele sunt destul de mari, numărul de păsări dintr-o turmă poate ajunge la mai multe duzini de persoane.

Știți? Porumbeii trăiesc în întreaga lume și mulți dintre ei arată foarte frumos. De exemplu, există porumbei de fructe care surprind cu pene verde, roșii și galbene strălucitoare.

Ce mănâncă

Vyakhirey ar putea fi numit un vegetarian dacă nu se hrănea uneori cu viermi și omizi. Dar o fac foarte rar. Mai mult decât atât, le place să mănânce grâu sau cereale. În funcție de habitat în dieta acestor păsări pot fi prezente și conuri, ghindă, fructe de pădure, ierburi și nuci.
Hrănirea ceara
Interesant este că, datorită ghearelor de pe labe, cârligele se poate ține pe ramură, atârnând cu susul în jos. Astfel de trucuri de păsări, dacă aveți nevoie pentru a obține o nuci, care este într-un loc dificil.

Este interesant să se cunoască selecția soiurilor de porumbei: porumbei colorați, porumbeii cei mai ciudați ai lumii.

reproducere

Timp de un an, Vyahir este capabil să dea urmașii de până la 3 ori. Acest proces începe, de regulă, în aprilie. Doar în acest moment păsările se întorc după iernare. Sezonul durează până în septembrie.

Formarea unei perechi

Maturitatea sexuală a vyahir-ului vine în 10-11 luni. Atunci, pentru a atrage atenția femelelor, bărbații stau pe vârfurile copacilor și încep să cooie cu voce tare. Puteți chiar să spuneți că acesta este începutul zilei, așa cum o fac de obicei dimineața.
O pereche de porci
Când femeia acordă atenție bărbatului, el coboară, se învârte în jurul lui și continuă să ceară. Rezultatul unor astfel de jocuri de împerechere este așezarea ouălor.

În Noua Guinee, există porumbei foarte neobișnuit – încoronați. Ele sunt destul de mari în dimensiuni și cu smochine rafinate.

Aranjament soclu

Dar, înainte de incubarea ouălor, este necesar să se construiască un cuib potrivit. Vyahiri este foarte receptiv la această problemă. Înainte de a folosi o ramură în construcție, pasărea o examinează cu atenție prin cioc. Și numai dacă calitatea materialului este satisfăcătoare – bastonul va cădea în cuib.
Aranjament soclu
Viteza de a crea un cuib este impresionantă. Totul durează doar câteva zile. Structura este următoarea: dintr-o ramificație mai puternică și mai puternică se creează un cadru, dintre care tijele cuprind ramuri mai flexibile de dimensiuni mai mici. Rezultatul este un fund plat și un cocon liber, cu un număr mic de găuri care apar între ramuri. Cuibul de wyrms
Cuiburile de porci sunt situate la o înălțime de cel mult 2 metri de la sol. Și destul de leneși pot folosi resturile de cuiburi de alte păsări, de exemplu, cioară, magii și șoimi.

Important! Deoarece vagonul este cel mai mare reprezentant al speciilor sale, carnea este foarte valoroasă. În consecință, pericolul pentru aceste păsări vine nu numai de la pradă, ci și de la oameni pentru care vânătoarea are un interes considerabil.

Ouă de incubație

De regulă, la un moment dat o femeie vyahir poate lua două ouă. Ele sunt de dimensiuni mici, vopsite în alb.
Ouă de incubație
Ouăle sunt incubate timp de două săptămâni și jumătate. În acest stadiu, atât femeile cât și bărbații participă activ. După această perioadă, puii se desprind de ouă. Prima dată (aproximativ patru săptămâni), bebelușii mănâncă în exclusivitate selecția de ciuperci la părinții lor, după care se obișnuiește treptat cu alte tipuri de alimente care sunt caracteristice persoanelor adulte.
Nestlings de stridii

Grijă de descendenți

Vyakhiri sunt părinți mai degrabă îngrijitori, dar nu sunt mai puțin raționali. Ei hrănesc puii, îi învață să zboare și, în 5-6 săptămâni de la depunerea ouălor, tinerii porumbei sunt deja pregătiți pentru viață independentă și părăsesc cuibul.

Aflați de ce porumbeii dau din cap în timpul mersului; unde porumbeii unui porumbel se ascund și se ascund; decât să te poți infecta de la porumbei.

Video: ceară de pădure sălbatică

Acesta este modul în care păsările sălbatice trăiesc departe de așezările umane. Această pasăre este o pradă binevenită pentru mulți vânători, deoarece carnea are proprietăți delicatese.