Motivele pentru care un struț nu știe cum să zboare

struț
Ostricele aparțin păsărilor care nu zboară, dar au aripi puternice de doi metri.

De ce natura lor le-a lipsit de posibilitatea de a urca în ceruri și, în schimb, răsplătește cu picioare musculare și puternice bine dezvoltate, să înțelegem împreună.

De ce struțul nu zboară: motive

În lumea animală struții sălbatice diferă în supraviețuirea de invidiat. Trăind în țarcuri africane, aceștia sunt atacați în mod constant de prădătorii flămânzi și sunt salvați de ei, grație capacității lor de a alerga rapid. Într-o oră aceste păsări dezvoltă o viteză de până la 70 kilometri, ceea ce nu este posibil pentru fiecare mamifer cu patru picioare. Pentru comparație, sportivii, sportivii în timpul competițiilor de curse depășesc doar 30 kilometri pe oră.

Știți? În mediul natural, struții consideră că inamicii lor cei mai răi sunt hienele și șacalii, care distrug cuiburile de păsări. De la leii, tigrii și alte feline, doar puii suferă deoarece adulții nu pot depăși.

Iar când pericolul se întoarce în spate, aripile puternice ajung la salvare. Deși nu reușesc să ridice pene, ele permit, fără a reduce viteza, o schimbare bruscă în direcție. După astfel de manevre ale potențialului victimă a urmăririi epuizate, prădătorul va lua timp să se recupereze.
struț
Misterul fenomenului aripilor uriașe de struț a fost mult timp încercat să descifreze zoologii. Și astăzi au o explicație de ce struții nu sunt capabili să zboare. Să luăm în considerare principalele motive.

Structura osului toracic

Primul factor, care exclude posibilitatea de a zbura aceste păsări uriașe, este structura fiziologică a celulelor lor toracice. În comparație cu alte păsări, devine evident că nu există nici o creștere specifică numită chila. Studiind schelete de păsări, botanicii au notat planul pieptului struțului. Acest lucru înseamnă că muschii pectorali nu au nimic de înțeles.

Știți? Picioarele de struți sunt o armă ucigașă. Pentru comparație, lovitura de copite a calului este estimată la 20 kg pe centimetru pătrat, iar lovitura labei de struț în 30 kg! Această forță îndoaie cu ușurință o tijă de fier de o jumătate de centimetru și zdrobește oasele umane.

Kiel este prezent nu numai în păsările zburătoare. Prezența sa se regăsește și în unele animale pământești care au unghiuri musculare, puternic dezvoltate. Exemple de astfel de reprezentanți ai faunei sunt moli, care, de asemenea, nu zboară. struți
Și se întâmplă deoarece, la păsări și șoareci care zboară, această parte a corpului se caracterizează printr-o structură specială. Botanicii disting chiar și un grup separat de așa-numitul “keel”, la care sunt înscriși indivizi cu o dezvoltare toracică bine dezvoltată.

Știți? Ostricele nu au dinți. Pentru a mânca și pentru a digera alimente, aceste păsări înghiți tot ce vine: bucăți de lemn, mici pietricele, cuie, resturi de plastic, piese de fier.

Caracteristica funcționalității situată în chila toraceală este:

  • consolidarea sternului;
  • protecția organelor vitale;
  • capacitatea de a fixa corseaua musculara implicata in miscarile membrelor anterioare sau ale aripilor;
  • mobilitatea părții toracice a scheletului, care afectează adâncimea și frecvența respirației;
  • capacitatea de a schimba traiectoria în timpul zborului.

Din cauza lipsei acestui proces osos, struții sunt privați de toate privilegiile de mai sus. Dar natura a compensat defectul păsării, oferindu-le picioare puternice.
struț

Musculatura subdezvoltată

Cel de-al doilea motiv pentru care struții sunt privați de ocazia de a se ridica în cer, rezultă din caracteristicile fiziologice ale scheletului lor. Deoarece nu prevede o creștere a osului pentru dispozitivele de fixare implicate activ în mișcări musculare, fibrele moi prezente sunt foarte slabe. În plus, din cauza nuanțelor structurii, ele nu se mai pot dezvolta. Și pentru a garanta zborul și aripile bune, numai mușchii puternici și puternici atașați la chilă pot.

Important! Un fermier care se ocupă cu struții ar trebui să fie mereu atent. După saloanele cu pene, deși își amintesc ferm familia, ei reacționează foarte agresiv la mișcări ascuțite. Acesta este motivul pentru care mulți crescători încearcă să se protejeze de agresiunea neprevăzută a păsărilor prin bogei primitivi, care se leagă de ei înșiși. Principalul lucru este că înălțimea acestei structuri depășește creșterea păsării. Apoi, ghidat de principiul “cine este mai mare – asta e mai important”, animalul va reacționa respectuos chiar și la mâna ridicată a proprietarului.

Mai mult, pe aripile nedescoperite de struț, pene se caracterizează printr-o structură primitivă. Pene de această pasăre, inclusiv mahovye și cârnați, sunt caracterizate de curl și friabilitate. Sunt mai mult ca puf. Botanicii explică această nuanță datorită lipsei legăturilor dintre barete, ceea ce constituie un obstacol în calea formării plăcilor dense.
struți
Din moment ce struții nu dispun de o chilă și, prin aceasta, protecția organelor interne vulnerabile, un porumb compactat special format pe suprafața sternului. El îndeplinește funcția de sprijin atunci când pasărea se află pe pământ.

Greutate prea mare

Al treilea factor care afectează imposibilitatea de a zbura struți este greutatea lor. În acest interval, femelele mature cântăresc aproximativ 100 kg, cu o creștere de 2,7 metri, iar bărbații bine hraniți – în limitele a 135-150 kg. Greutățile adaugă picioarele pene și masive cu două picioare. Ele diferă de ceilalți indivizi aripi nu numai datorită grosimii, lungimii excesive, dar și a structurii lor interne.

Important! Pentru a distinge femela de bărbat, este suficient să te uiți la penajul păsării. În “fete” pe corp este gri-brun, iar pe coadă și aripi – alb murdar. “Băieții” arată mai viu și se caracterizează printr-o culoare neagră cu o margine pur albă pe aripile și coada.

Oamenii de știință au descoperit că oasele tubulare ale faunei care zboară sunt foarte ușoare, iar compoziția lor este saturată cu sare calcaroasă. În struți, lucrurile sunt diferite. Țesutul osos este complet lipsit de cavități de aer, cu excepția coapselor.
struți
În procesul de evoluție, datorită subdezvoltării aripilor, încărcătura din spate a crescut. Ca urmare, terminațiile oaselor pubian au crescut și au format un pelvis închis, care nu este caracteristic pentru păsările care zboară. În plus, pe unul dintre degetele de struț există o mică “copita” care funcționează ca suport. Oasele topite au început să crească și să se dezvolte.

Aflați cât de repede se dezvoltă struțul în timpul alergării, ascundeți struții în nisip, cum trăiește un struț obișnuit, cât de des trăiesc struții cu ouă.

Strigoții zburau mai devreme: evoluția păsării

Se știe puțin despre istoria originii păsărilor gigantice fără zbor. Ornitologii moderni – taxonomiști și evoluționiști au prezentat două versiuni fundamentale ale aspectului lor. Potrivit primului, toate animalele asemănătoare cu struțurile provin din mijlocul Cenozoicului, care se dezvoltă pe diferite continente, indiferent de strămoșii lor. Și adepții celei de-a doua teorii susțin că păsările din această serie au un strămoș, care a existat alături de dinozauri în perioada mezozoică. Studiile genetice confirmă și această teorie.

Oamenii de știință cred că acest strămoș străvechi de tot felul de struți este pasărea de lithornithiformes, care a dispărut acum aproximativ 55 de milioane de ani. Ramurile ei fosile au fost găsite în Europa și America de Nord. În consecință, struții aveau inițial capacitatea de a zbura. În acest fel, ei s-au răspândit pe toate continentele globului.
struți

Pene gigante au nevoie de o fugă mare pentru decolare. De aceea, potrivit evoluționiștilor, habitatele păsărilor vechi de struț s-au redus. În plus, nu au putut să alerge repede și să decoleze brusc, drept urmare au devenit ușor pradă pentru prădători. De aceea greii înaripați au trebuit să caute modalități disponibile de mântuire.

După cum sa dovedit, zborul, dacă era necesar să supraviețuiască, a ajutat mult mai des decât zborurile. O nouă generație de pui a fost dată doar de cei care au renunțat la aripi.

În procesul de evoluție, păsările uriașe au început să dezvolte picioare musculare puternice, iar aripile nu și-au îndeplinit scopul original. Acest semn genetic a fost fixat cu fiecare nou-născut. Ca urmare, în struții moderni, limbile anterioare sunt slab dezvoltate. Acestea se caracterizează prin două degete cu gheare la capete și un penaj frumos cret.

Important! În struț de captivitate, indicatorii buni de productivitate sunt buni, cu condiția ca acestea să fie păstrate pe tot parcursul anului într-un climat uniform.

Acum știți toți factorii care limitează posibilitățile de zbor de struți. În ciuda acestei trăsături, păsările nu au devenit mai puțin atractive pentru reproducere. La urma urmei, creșterea struțului a rămas în clasamentul ocupațiilor profitabile timp de secole.

Ostriches: video