Bivol african: cum arată, unde trăiește, ce mănâncă

Bivol africanBizonul negru poate fi în mod sigur numit cel mai mare reprezentant dintre toți taurii.

Are un aspect memorabil, o natură specifică, poate fi atât periculos, cât și vulnerabil.

În acest articol, vom descrie în detaliu acest animal masiv și neobișnuit.

apariție

Greutatea unui taur african este între 950 și 1200 kg. Femela are o masă puțin mai mică – aproximativ 750 kg.

Important! Bivolul african este un animal agresiv și imprevizibil. Dacă intri în taur, nu face mișcări bruște și, dacă este posibil, se îndepărtează încet, fără a pierde din vedere.

Coarnele animalului sunt foarte asemănătoare în formă cu arcul sportiv pentru fotografiere. Diametrul lor este de aproximativ 35 cm. La început sunt crescuți în lateral, apoi se îndoaie în jos și se îndoaie în sus. Rezultatul este formarea unui scut puternic, care vă permite să numiți fruntea taurului cel mai puternic loc pe corpul său.
Bivol african
Înălțimea unui taur adult poate fi de aproximativ 2 m. Grosimea medie a pielii este mai mare de 2 cm. Datorită acestui strat, factorii externi nu sunt îngrozitori pentru un animal. Pe suprafața pielii există o lână grosieră de culoare închisă – poate fi gri sau negru. Unele femele pot avea culoarea parului roșu.

Taurul are ochi apropiați de osul frontal, adesea rupte. Din păcate, pe lâna umedă din apropierea ochilor, din acest motiv, există diverse paraziți, insecte și ouăle lor.

Taurul african are un simț al mirosului, dar nu se poate lăuda.
Bivol african
Capul este ușor mai jos decât întregul corp, partea superioară fiind situată la același nivel cu linia inferioară a spatelui. Animalul are membre anterioare puternice, partea din spate este puțin mai slabă.

subspecie

Astăzi în natură puteți găsi următoarele subspecii ale taurului african:

  • Capul;
  • Cap de bivol

  • Nile;
  • Nivelele de bivol

  • pitic (roșu);
  • Bizonul roșu

  • de munte;
  • Sudanez.
  • Sudul bizonului

Cu mulți ani în urmă, numărul de subspecii a ajuns la 90, dar la vremea noastră au supraviețuit numai celor enumerați mai sus.

Aflați mai multe despre speciile de bivoli, în special despre bivolul din Asia.

Distribuția și habitat

Cel mai adesea, tauri formidabili se găsesc în regiuni calde din Africa: păduri, savană, munți, în sudul Saharei. Preferă teritorii în care sunt prezente surse de apă și pășuni cu iarbă densă. Nu le place să se stabilească lângă oameni.

Zona de distribuție pentru diferite subspecii este diferită. De exemplu, bivoliții pitici aleg zonele împădurite din vestul și centrul Africii. Sub-speciile sudaneze pot fi găsite în vestul continentului, mai exact în Camerun.

Știți? Bivolul african este unul dintre cele cinci animale cele mai periculoase și este la egalitate cu lei, leoparzi, rinoceroză și elefanți.

Savannah, situat la est și sudul continentului, Cape mai potrivite Bychkov, o subspecie a Nilului alege să locuiască în Sudan, Etiopia, Congo, Uganda, Africa Centrală. Sub-speciile de munte se găsesc în estul Africii.
Bivol african
În plus, un taur negru poate fi văzut într-o rezervă sau într-o grădină zoologică.

Citește și: Doar cele mai interesante despre vacile

Stilul de viață, dispoziția și obiceiurile

Taurii negri au o natură destul de agresivă și se comportă foarte atent, trăiesc în grupuri. Dacă animalele locuiesc în spațiu deschis, grupul are aproximativ 30 de capete, dacă în pădure – până la 10. Când se produce seceta, grupurile se unesc. Un astfel de efectiv poate număra câteva sute de indivizi.

Există mai multe tipuri de efective:

  1. amestecate. Include tauri adulte, femele și viței. Cu cât se înmulțește efectivul spre sud, cu atât sunt mai multe animale tinere în el.
  2. vechi. Un astfel de efectiv constă de obicei numai din tauri vechi, a căror vârstă este mai mare de 12 ani.
  3. tineri. Compoziția acestui grup este bivolul la vârsta de 4-5 ani.

Cireada este caracterizată de o ierarhie clară. Pe perimetrul ei se află de obicei bivoli vechi, care protejează grupul și informează indivizii despre amenințare. De îndată ce există vreun pericol, animalele devin imediat într-o singură grămadă, protejând astfel femelele și vițeii. În situații de urgență, taurii pot circula cu viteze de până la 57 km / h.
Bivol african
Bivolii africani conduc un stil de viață predominant nocturn. În întuneric, ei pasc, iar în timpul zilei, când temperatura aerului este destul de ridicată, animalele se mișcă în pădure umbroase sau în noroi de coastă.

Important! Aproximativ 16% din bivolii negri sunt purtători de tuberculoză bovină, astfel că fermierii trebuie să se asigure că taurii nu se apropie de animalele de companie.

Este de remarcat faptul că taurii africani nu le place cartierul cu alte animale și păsări, cu excepția voloklyui – păsări, care sunt de asemenea numite bastoane de bivoli. Aceste păsări sunt foarte atașate de aceste animale uriașe, de pe pielea căreia își extrag insectele alimentare și larvele lor.
Voloklyuy
În timpul “rutului”, bărbații pot lupta între ei: se atacă unul pe altul, pot rupe coarnele, dar bivolul negru nu va termina niciodată victima.

Ce să mănânci în sălbăticie

Baza de hrănire a bivolilor sălbatici este alimentul plantelor. Animalele preferă anumite tipuri de ierburi, pe care le mănâncă pe tot parcursul anului. Chiar dacă există o cantitate mare de verdeață în jurul valorii de, taurii negri vor merge să caute plantele lor preferate. Ei aleg plante suculente, bogate în fibre și în creștere în zonele de coastă. Dar nu le plac arbuștii – ele reprezintă doar 5% din rația animalului.
Hrănește bivol
În 24 de ore bivolul african ar trebui să mănânce iarbă cu cel puțin 2% din masa sa. Dacă procentul este mai mic, taurul va pierde rapid greutatea. În plus, bivolul trebuie să bea o mulțime de apă – 30-40 de litri pe zi.

Este interesant să citiți despre reprezentanții taurilor sălbatici: zebu, Watussi.

reproducere

Femelele devin mature sexual la vârsta de 3 ani, bărbați – la 5 ani. Din martie până în ultimele zile ale lunii mai, sezonul de împerechere durează pentru animale. În acest moment, masculii sunt feroce, dar acest comportament are explicația proprie – ei trebuie să concureze cu ceilalți tauri pentru femeie.

Perioada sarcinii de bivol este de 10-11 luni. La naștere, greutatea vițeii poate varia de la 40 la 60 kg. În fiecare zi crește greutatea sa, deoarece în 24 de ore el absoarbe aproape 5 litri de lapte. La vârsta de 1 lună, animalele tinere pot fi deja numite independente, citesc să mănânce alimente vegetale ca adulți. În sălbăticie, bivolii africani trăiesc 15-16 ani, iar taurii care sunt ținute în rezervă și sunt monitorizați constant de către oameni pot trăi până la 30 de ani.
Buffalo cu copilul

Populația și starea de conservare

Taurii negri, ca toate animalele, au niște dușmani. În plus, un rol important în viața bivoliilor îl are o persoană.

Inamici naturali în natură

A trăi în sălbăticie, bivolii africani nu au atât de mulți dușmani. De cele mai multe ori suferă lei, dar aceste animale de pradă nu sunt întotdeauna capabile să facă față taurilor. Buffalo începe să-și folosească coarnele și aceasta este o armă destul de periculoasă, care poate sparge cu ușurință stomacul leului. Din acest motiv, leii preferă să atace vițeii care luptă împotriva turmei. Cu toate acestea, dacă una dintre bivolițe observă un atac asupra vițelului, întregul șeptel se va grăbi imediat să ajute copilul. Vițeii pot fi, de asemenea, atacați leoparzi, ghepardi și hienă reperată.

În plus față de dușmanii naturali mari, paraziții mici care suferă de sânge provoacă neplăceri bivoliilor negri. Și, deși animalele au o piele groasă, larvele și acarienii încă își strică viața.
Bivol african și leu

Om și bivol

Din păcate, o persoană poate avea un impact negativ asupra populației de bivoli. De exemplu, în Serengeti, unde trăiau multe dintre aceste animale, între 1969 și 1990 numărul persoanelor a scăzut de la 65 la 16 mii din cauza braconajului. În prezent, din fericire, situația sa stabilizat.

Știți? Toate bivolii negri suferă de miopie, dar vederea slabă nu le împiedică să simtă apropierea dușmanului, deoarece au o auzire și un miros excelent.

De obicei taurii încearcă să se așeze de la persoană, dar în unele regiuni din Africa pot fi lângă casele oamenilor. În astfel de situații, o persoană distruge pur și simplu animalele, tratându-le ca dăunători care distrug gardurile vii.

Video: bivol african

Bizar negru african – un animal puternic, care în epoca noastră are nevoie de protecția omului. Este necesar să se depună eforturi pentru implementarea măsurilor de protecție a mediului, astfel încât populația acestor animale puternice să nu înceteze să mai existe.