Bird Nandu: cum arată, pe ce continent trăiește, ce mănâncă

NandaNandu aparține aceleiași familii de păsări fără zbor, iar aspectul său este foarte asemănător cu struțul african. De mult timp de la indienii din America de Sud, unde au primit distribuția inițială, aceste păsări și-au folosit carnea și ouăle pentru alimente, iar mai târziu penei și pielea lor au început să folosească diferite ornamente și produse. În plus, acestea sunt trase periodic de către proprietarii de ferme și terenuri, deoarece consumă iarbă pentru animale și cereale. Toate aceste evenimente au avut un efect negativ asupra populațiilor nandu, ceea ce a dus la o reducere semnificativă. Cu toate acestea, în momentul de față, oamenii încearcă să evite declinul populației și să reproducă nandu în întreaga lume.

Descrierea și caracteristicile nandu

Până în prezent, există două tipuri de nandu: ordinară (sau nordică) și Darwin (mică). Să analizăm în detaliu aspectul și trăsăturile lor.

obișnuit

Nandu obișnuit
Această specie prezintă caracteristicile caracteristice ale aspectului:

  • lungimea adulților ajunge la 127-140 cm, iar greutatea – de la 20 la 25 kg și mai mult. Bărbații predomină de obicei în mărime și greutate la femele;
  • nandu este foarte asemănător exterior cu struțul african, dar este de aproximativ 2 ori mai mic, iar capul și gâtul sunt acoperite cu pene, care este diferența sa specifică;
  • picioarele sunt lungi și masive, au doar trei degete. Țesutul nu este acoperit cu pene, ceea ce distinge această specie de Darwin;
  • deși păsările nu zboară, dar aripile lor sunt destul de lungi, ei o ajută să mențină echilibrul în timp ce alerg;
  • Penajul este moale, are nuanță maronie și poate fi de diferite intensități, în funcție de sexul păsării și de vârsta acesteia. În timpul perioadei de cuibărire, bărbații au un guler întunecat la baza gâtului. Printre aceste păsări există albinoși care au un penaj alb și ochi albaștri.

Mici (Darwin, cu picioare lungi)

Darwinov nandu
Darwinov nandu are un penaj gri sau gri-brun, și este mai mic decât cel obișnuit, deoarece nu este greu de ghicit din nume. Greutatea unui adult este între 15 și 25 kg. În plus, diferența față de nandulele mari sunt pete albe în penajul spatelui. La bărbați, acestea sunt mai vizibile decât la femele, iar animalele mici nu sunt deloc.

Știți? În timpul sezonului de reproducere, bărbații rostesc un strigăt profund și în plină expansiune a “nan-doo”, care în cele din urmă a devenit numele acestor păsări.

Ce este diferit de un struț comun

Asemănarea externă dintre relația dintre natură și cea din Africa este evidentă, dar ele au diferențe semnificative:

  • dimensiunea – nandu este de 2 ori mai mică decât relația sa dorită;
  • gâtul este acoperit cu pene, dar africanii nu au pene în acest loc;
  • au trei degete pe picioarele picioarelor, iar specia africană are doar două degete;
  • locuitorii savanei americane au gheare pe aripile lor, iar rudele lor africane nu le au;
  • viteza – nandu ajunge la o viteză de 50 km / h, iar struții africani pot accelera până la 95 km / h;
  • place să petreacă timp lângă corpurile de apă și direct în apă, dar rudele lor preferă pământul.

Nandu și struțiiNandu și struții

Citiți mai multe despre struți: subspecii comune de struț; proprietățile utile ale ouălor; strugurii de la domiciliu (alimente, incubare).

Unde locuiește

Nandu este comun în multe țări din America de Sud: Argentina, Chile, Paraguay, Uruguay, Brazilia și Bolivia. Darwinova nandu se găsește în partea de sud a Peru. Aceste păsări iubesc zonele deschise de specii de savană, care includ zonele joase din Patagonia și platourile Andes.

North Rhea preferă o zonă inferioară, cu un climat cald, dar opiniile lui Darwin nu se tem de înălțime, astfel încât acestea sunt în măsură să trăiască la o altitudine de 4500 m, și, de asemenea, găsite în sudul extrem al Americii de Sud.

Știți? O mică populație a acestor păsări se găsește în nord-estul Germaniei. Și acest lucru este surprinzător, pentru că Germania este foarte departe de America de Sud. Dar răspunsul este destul de simplu: faptul că, la sfârșitul anilor 90, cu ferma de struți din Lübeck a condus o indivizi Rhea puține și capabil să se adapteze la caracteristicile climatice locale. De atunci, ei trăiesc în condiții de siguranță acolo, iar în prezent numărul lor depășește 100 de persoane pe 150 de metri pătrați. km

Stilul de viață și comportamentul

Nandu se trezesc în timpul zilei și numai în timpul căldurii intense își schimbă activitatea în seara și în noapte. În perioada extra-maritală, trăiesc în grupuri de 5 până la 30 de persoane. În aceste grupuri există anumite reguli, dintre care cel mai important este, probabil, respectarea distanței. Dacă pasărea se apropie de celălalt foarte îndeaproape, începe să-și întindă gâtul și să facă un sunet șuierat, solicitând astfel o distanță. În timpul perioadei de împerechere, grupurile existente sunt împărțite în mai multe mici, în care există doar un singur bărbat și mai multe femele.
Nanda
Nandu au auz și viziune foarte bune, iar gâtul lor lung vă permite să detectați pericolul apropiat în timp. Pentru aceste calități alte animale adesea aderă la un grup de păsări și trăiesc alături de ele. Când NANDU scapă de pericol, nu rulează drept, ca niște struți obișnuiți, ci într-un zig-zag. Cei care îi urmăresc, de obicei, nu se așteaptă la o astfel de întoarcere și, fără a fi nevoiți să reacționeze, să treacă peste trecut. Astfel de transformări ascuțite ale unei păsări fac în detrimentul aripilor pe care le folosesc ca volan și frâne.

Important! Vânătoarea de nandoo care trăiește în sălbăticie este interzisă, deci dacă doriți să gustați carnea, trebuie să mergeți la ferme speciale, unde puteți obține nu numai carne, ci ouă.

Ce mănâncă nandul

Nandu se referă la omnivor, astfel încât lista alimentelor pe care le consumă este suficient de largă: plantele, semințele și fructele, precum și insectele și vertebratele mici. Unii oameni susțin că sunt capabili să ucidă un șarpe otrăvitoare, dar nimeni încă nu a demonstrat acest lucru. Aceste păsări pot petrece mult timp fără surse de apă potabilă, deoarece au suficientă umiditate din mâncarea lor. Nandu înghiți periodic turnee, pentru a îmbunătăți digestia alimentelor în stomac.
Nanda

reproducere

Maturitatea sexuală a femeilor este de 2,5-3 ani, iar masculii ajung la 3,5-4. Perioada de căsătorie, în care grupurile existente sunt împărțite în mai mici, durează aproximativ între septembrie și decembrie. Pentru a-și forma propriul grup de femele, bărbații aranjează bătălii reale. Câștigătorul bătăliei expulzează ceilalți bărbați din turmă și efectuează un dans victorios, strigând “nang-do”.
Ouă de nandoo
După împerechere, bărbatul caută un loc potrivit pentru cuib, și apoi îl echipează el însuși. Toate femelele pun ouă într-un cuib pregătit, dacă o femeie scoate un ou din cuib, bărbatul îl mută la zidărie comună. După ouă, femeile încep să caute un alt bărbat, și asta bărbatul rămâne să stea ouă timp de 40 de zile, protejându-i de influențele externe și de prădători.
Pui Nandu
În zidărie există de obicei aproximativ 20-25 ouă, dar uneori mai mult. În astfel de cazuri, este imposibil să se asigure incubarea tuturor ouălor, iar unii embrioni nu se dezvoltă deloc. Apoi, puii de foc, și pentru siguranța și dezvoltarea lor este încă responsabil pentru bărbat. În timpul pericolului, puii se ascund sub aripile bărbatului sau se urcă pe spate. Cand puii ajung varsta de sase luni, ei pot avea grijă de ei înșiși, și apoi masculul se întoarce la grupul de rudele lor, sau să trăiască restul zilelor singur (de obicei, asa ca fac barbatii mai in varsta).

Important! Dacă doriți să vizitați o grădină zoologică sau parc safari, în cazul în care există un Rhea, să fie foarte atenți să nu se apropie de cușcă, în special în timpul sezonului de reproducere, deoarece acestea sunt foarte agresivi în acest moment.

Video: pasăre nandu

Acestea sunt istoria și modul de viață al unor astfel de păsări neobișnuite pentru noi. Dacă aveți ocazia să vizitați o rezervație naturală sau grădină zoologică, pentru a vedea aceste animale frumoase vii, asigurați-vă că o faceți.